masa penyediaan10 minit
masa memasak15 minit
hidangan4-5 orang

Bahan-bahan

500 gSan Remo Spaghetti
5 ulasBawang putih, dicincang
2 labuBawang merah, dicincang
100 gUdang, kulit dikupas
100 gDada ayam, dihiris kasar
1 kepingKek ikan, dihiris kasar
1 ikatSawi, dipotong
1 batangLobak merah, dihiris nipis
3-6 bijiCili padi merah, dihiris
3-4 sudu besarPes cili / sos cili
6 sudu besarKicap manis
5 sudu besarMinyak masak
Garam secukup rasa

Cara Memasak

  1. Masak San Remo Spaghetti mengikut arahan pada paket dan ketepikan.
  2. Panaskan minyak masak di dalam kuali, tumis bawang merah, bawang putih dan cili padi hingga wangi.
  3. Masukkan udang dan ayam, masak sehingga warna kekuningan.
  4. Masukkan sawi, lobak merah dan kek ikan. Masak selama 2 minit.
  5. Masukkan San Remo Spaghetti, kicap manis dan pes cili. Kacau sehingga sebati.
  6. Perasakan dengan garam secukup rasa. Hidang panas.

Pilihan Produk